1

.

Eindbod: € 100

 Hannah Agelink

Den Helder 1957

Als kunsthistoricus kan ik altijd veel bewondering opbrengen voor wat anderen scheppen. Mijn meest geliefde kunstperiode is de 19de, begin 20ste eeuw. Toegepaste kunst heeft mijn warme sympathie. Reden is dat kunsttechnieken dan aan de vorm en functie van het gebruiksvoorwerp worden aangepast. Dat gaat dus ook op voor deze wijnkistjes.

Textiel is het medium waarmee ik mij het meest verwant voel en dan met name quilten en patchwork. Maar zo'n mini-quilt als deksel op een wijnkistje leek me toch een beetje vreemd. Maar, u raadt het al. Ik kon met lapjes en draadjes beter de 5 smaken verbeelden!

Zoet, zuur, zout, bitter en scherp (unami) staan voor de sferen waarin het menselijk bestaan zich afspeelt. Daardoor heb ik me laten inspireren bij de vormgeving van de deksel.

Maar ik ben ook overgegaan tot het maken van een tweede kistje met een collage van papieren servetjes. Dit deksel geeft aan dat over smaak niet te twisten is. 

Gemiva is een stichting die veel voor de gehandicapte mens doet. Ik heb regelmatig contact met mensen met een beperking. Daardoor weet ik dat zij enorm veel plezier beleven aan creatieve activiteiten. Het is mijn ervaring dat daar voor hen veel mogelijkheden liggen. Dit goede doel was voor mij een extra reden om met enthousiasme aan de slag te gaan.