12

Eindbod: € 50


Maria van Noort

Haarlem 1949 

Zit het in de familie? Mijn vader, Adrianus van Noort (1914-2003) was namelijk schilder en wordt wel gezien als de laatste vertegenwoordiger van de Haagse School. Leuk detail: hij heeft nog les gehad van de eigenzinnige Haarlemse schilder Boot. Maar ook mijn broer, Alexander van Noort (1953), is kunstschilder van beroep. Hij is gespecialiseerd in autowrakken, strandgezichten en oude klassieke architectuur.

En ik? Ondanks dat ik in een kunstenaarsgezin ben opgegroeid heb ik helaas niet het schilders-gen geërfd. Maar ik heb plezier in het schilderen en ben een happy amateur. Natuurlijk boeit het werk van mijn familie me. Maar een echte liefhebber ben ik van Vermeer, Van Gogh en Millet.

Door mijn vrijwilligerswerk bij de Buurt Ontmoetingsplek kwam ik in contact met Walter Schrader. En u raadt het al! Ja, ik ben gezwicht!

Moeilijk om een idee voor een afbeelding te krijgen en toen ik dat eenmaal had, was het lastig om het uit te voeren. Maar een goed Leids doel, dat ik een warm hart toe draag, overwint veel problemen.